Produkty

Rybí tuk je prospěšný v každém věku

Rybí tuk je již po celá desetiletí znám jako důležitá a zdraví velice prospěšná součást lidského jídelníčku.  Obsahuje pro naše tělo důležité omega-3 mastné kyseliny, které jsou obsaženy v mnoha potravinách, ale právě rybí tuk je ale jejich přirozeným, bohatým zdrojem. Navíc obsahuje rybí tuk i vitamíny A, D a E.
ryby na ledu

Rybí tuk na lžičku každý den

Měli bychom si každodenně zajistit pravidelný příjem rybího tuku z potravy, neboť Omega-3 mastné kyseliny, které rybí tuky obsahují, v prvé řadě podporují:
ü  Kardiovaskulárního systém, protože podporují správnou funkci cév a srdce.
ü  Pravidelnou konzumací působí preventivně proti rizikům vzniku srdečních onemocnění.
ü  Pozitivně ovlivňují hladinu cholesterolu v krvi.
ü  Upravují krevní tlak.
ü  Napomáhají předcházet ateroskleróze a infarktu.
ü  Podporují imunitní systém
ü  Působí preventivně proti artritidě a revmatismu.
ü  Pozitivně působí na pokožku těla.
ü  Pomáhají léčit záněty pokožky.
ü  Podporují výkon a stavbu svalové hmoty.
ü  Mají pozitivní vliv na nervovou soustavu a její správný vývoj.
ü  Snižují příznaky deprese.
ü  Působí jako prevence před rakovinou prsu.
ü  Ochraňují před rakovinou prostaty
ü  Ochraňují před rakovinou tlustého střeva.
ü  Působí jako prevence před vznikem cukrovky.
ü  Snižují riziko vzniku alergických reakcí, jako je astma nebo atopický ekzém.
Rybí tuk se také doporučuje, aby jej konzumovaly ženy při menstruaci, neboť zmírňuje křeče a tlumí ostatní potíže během menstruace. Ale také by jej měly konzumovat těhotné a kojící ženy a v neposlední řadě i malé děti.
Omega-3 mastné kyseliny se však nacházejí také v rostlinách. Mnoho jich obsahují například:
ü  chia semínka
ü  lněná semínka
ü  fazole mungo
ü  mořské řasy
omega-3 v tabletách

Jaké ryby konzumovat

Rybí tuk v sobě mají hlavně tučné ryby. Z těchto jsou to například:
ü  losos
ü  makrela
ü  sardinky
ü  ančovičky
ü  sledi